خواص تغذیه ای تخم مرغ, مقالات

۴ خاصیت شگفت انگیز تخم مرغ برای کودکان

خواص تخم مرغ برای کودکان

مصرف تخم مرغ چه فوایدی برای کودکان دارد؟ تخم مرغ یکی از ارزشمندترین مواد غذایی است که علاوه بر خاصیت سیرکنندگی خود، قادر است پروتئین، ویتامین و مواد معدنی ضروری را به بدن برساند و از این طریق به رشد و نمو کودک کمک کند.

اگر قصد دارید فرزندتان از یک رژیم غذایی مملو از مواد مغذی پیروی کند، بهتر است تخم مرغ را به عنوان یک ماده مقوی و سالم در رژیم غذایی کودک بگنجانید.

در ادامه این متن با ما همراه باشید تا به طور کامل فواید تخم مرغ برای کودکان را از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد و رشد مغز و … را به شما توضیح دهیم.

۴ خاصیت فوق العاده مهم تخم مرغ برای سلامت کودکان

تخم مرغ یکی از مقوی ترین ماده های غذایی است که سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی ضروری بوده و به رشد و نمو کودکان کمک می‌کند. در ادامه متن با ما همراه باشید تا ۴ تا از مهم ترین خواص تخم مرغ برای کودکان را به شما معرفی کنیم:

1. پروتئین ماده‌ای مفید برای رشد عضلات

تخم مرغ از مواد غذایی مهمی است که باید کودکان در حال رشد از آن استفاده کنند. سفیده تخم مرغ حاوی مقادیر بالایی از پروتئین است.

به طور کلی پروتئین ها مولکول های پیچیده ای هستند که از واحدهای کوچک تری به نام آمینواسید ساخته شده‌اند. پروتئین سفیده تخم مرغ، حاوی تمامی ۹ آمینواسید ضروری برای بدن انسان است که می‌تواند به:

  • ترمیم بافت ها
  • ساخت عضله و بافت ها
  • حمایت از رشد ماهیچه ها
  • تضمین رشد مناسب عضلات

کمک کند.

بیشتر بخوانید: خواص تخم مرغ برای قلب

2. سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای کودک

هر نوع تخم مرغ (سفید یا قهوه‌ای) که به فرزندتان بدهید، در نهایت از یک میزان ویتامین و مواد معدنی برای بدن برخوردار است؛ هر کدام از این ویتامین‌ها از خواص زیر برای کودکان و نوزادان برخوردار هستند:

  • ویتامین A:

در تخم مرغ به میزان ۲۴۴ واحد معادل ۶۴ میکروگرم ویتامین آ یافت می‌شود که منجر به تقویت سلامت چشم، تقویت بینایی و حمایت از سیستم ایمنی بدن می‌شود.

 

  • ویتامین D:

در تخم مرغ به میزان ۱۸ واحد معادل ۱.۶ میکروگرم ویتامین د یافت می‌شود که به حفظ سلامت استخوان ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

  • ویتامین B12:

در تخم مرغ به میزان ۰.۶۵ میکروگرم ویتامین B12 وجود دارد که از عملکرد عصبی، تولید DNA و گلبول های قرمز پشتیبانی می‌کند.

  • ریبوفلاوین (ویتامین B2):

در تخم مرغ به میزان ۰.۲۴ میلی گرم ویتامین ب2 یافت می‌شود که به تبدیل غذا به انرژی و حمایت از عملکرد سلولی کمک می‌کند.

  • سلنیوم:

سلنیوم برای سلامتی و رشد کودکان بسیار مهم است. طوری که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی، رشد استخوان‌ها، بهبود بینایی و عملکرد مغز کودک کمک می‌کنند.

3. کولین؛ ماده‌ای خارق العاده برای رشد مغز کودکان

کولین، یک ماده مغذی و حیاتی برای رشد و نمو مغز، به ویژه در دوران کودکی است. این ماده مغذی نقش کلیدی را در ساختار و عملکرد غشاهای سلولی مغز و همچنین سنتز انتقال دهنده های عصبی که بر خلق و خو و حافظه تأثیرگذارند، ایفا می‌کند.

بنابراین اهمیت کولین برای کودکان در حال رشد به دلیل افزایش سرعت رشد مغز آن ها دوچندان می‌شود.

علاوه بر آن دریافت کولین کافی در این دوران منجر می‌شود به:

  • بهبود حافظه
  • تقویت عملکرد مغز
  • بهبود رشد شناختی

پس باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف منظم تخم مرغ به عنوان یک منبع غنی از کولین، می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای سلامت مغز و رشد شناختی کودکان ایفا کند.

همچنین بخوانید: تخم مرغ چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟

4. لوتئین و گزانتین؛ مفید برای محافظت و تقویت چشم کودکان

یکی از رایج ترین سرگرمی های کودکان امروزی، تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری و استفاده از گوشی موبایل است که نور آبی نمایشگر می‌تواند در نهایت سبب آسیب به چشم شود. از همین رو، لوتئین و زاگزانتین موجود در زرده تخم مرغ به محافظت از چشم در برابر اشعه های مضر UV کمک می کند.

اگر قصد دارید از چشم های فرزندانتان در مقابل اشعه فرابنفش داخل و خارج از خانه محافظت کنید، بهتر است از مواد غذایی که حاوی زیگزانتین و لوتئین هستند (مانند تخم مرغ) استفاده کنید.

تامین انرژی روزانه با چربی های سالم

به طور کلی هر تخم مرغ بزرگ حاوی ۶ گرم چربی است. از طرفی مصرف این گونه چربی به:

  • تامین انرژی بدن
  • حمایت از رشد سلولی
  • جذب بهتر ویتامین های محلول در چربی مانند A، D، E و K
  • کمک می‌کند.

بنابراین، با گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذایی کودکان، می‌توانید از خواص آن بهره مند شوید و علاوه بر دریافت پروتئین و سایر مواد مغذی، از مزایای چربی های سالم نیز بهره‌مند شوند.

این چربی ها نه تنها به رشد و نمو کودکان کمک می‌کنند، بلکه انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه را به آنها می‌دهند تا بتوانند به خوبی کارهای خود را انجام دهند.

از چه سنی به کودکان تخم مرغ دهیم؟

شما می‌توانید تخم مرغ کامل پخته شده را از حدود شش ماهگی به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید.

مطالعات انجام شده نشان داده‌اند که مصرف زود هنگام تخم مرغ، حتی در کودکانی که سابقه خانوادگی آلرژی یا دارند، می‌تواند به پیشگیری از این عارضه کمک کند!! اما برعکس، به تأخیر انداختن مصرف این ماده خوراکی ممکن است خطر بروز آلرژی را در کودکان افزایش دهد.

با این حال بهتر است قبل از هرگونه تغییر در رژیم غذایی فرزندتان، این موضوع را با پزشک اطفال در میان بگذارید.

زمانی که تصمیم گرفتید به نوزاد ۶ ماهه خود تخم مرغ دهید، بهتر است در ابتدا با مقدار بسیار کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. همچنین، حتماً اطمینان پیدا کنید که تخم مرغ کاملاً پخته شده باشد.

گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذایی کودکان

برخی از والدین ممکن است برای گنجاندن تخم مرغ در رژیم غذایی فرزندشان به چالش خورده باشند.

اما نگران نباشید چرا که راه های خوشمزه ای وجود دارد تا این ماده غذایی پر اهمیت را در رژیم غذایی کودک بگنجانید تا از مزایای سلامت آن بهره‌مند شوند:

1. تخم مرغ نیمرو:

تخم مرغ نیمرو را می‌توانید به عنوان یک صبحانه کلاسیک با اضافه کردن مقداری پنیر موزارلا یا سبزیجات تازه برای فرزندتان جذاب تر کنید.

2. تخم مرغ آب پز:

تخم مرغ آب پز را به راحتی می‌توانید در سالاد یا به تنهایی با کمی تزئین و افزودن سایر مواد غذایی سالم و طبیعی برای کودکان آماده کنید.

با خواص تخم مرغ آب پز برای کودکان بیشتر آشنا شوید.

3. مافین تخم مرغی:

مینی مافین تخم مرغی را به سادگی می‌توانید با هم زدن تخم مرغ به همراه سبزیجات و در نهایت پختن آنها در قالب مافین درست کنید.

۲ تا از بهترین روش‌های پخت تخم مرغ مخصوص کودکان و نوزادان

خلاصه کلام

تخم مرغ یک ماده غذایی بسیار مفید برای کودکان است که با مصرف آن، رشد مغز و تقویت حافظه، تقویت رشد عضلات، تقویت بینایی و سلامت چشم آن‌ها اتفاق خواهد افتاد.

شما می‌توانید از شیوه‌های مدرن پخت تخم مرغ استفاده کنید و این ماده غذایی مقوی را در رژیم غذایی روزمره فرزندتان بگنجانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *